CLASSIC KRAV MAGA

A Krav Maga elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. A rendszert fegyveres erők számára hozták létre, majd ebből alakult ki a civil változat.

A Krav Maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra készíti fel a tanulókat.

A hatékonyság az egyszerűségben rejlik. Az egyre szerteágazó és bonyolódó Krav Maga rendszerek tanulmányozása során eljutottunk a gyökerekhez. Imi Lichtenfeld, a Krav Maga rendszer megalkotója, egykor a miénkhez hasonló célt tűzött ki maga elé: az egyszerű utca emberét tanítsuk meg hatékonyan védekezni.

Ezért beszélünk a Krav Maga klasszikus (Classic Krav Maga) rendszeréről, melyet a 90-es években megindult globális terjeszkedést megelőzően tanítottak.

Trainer
Trainer

Imi Lichtenfeld

A Krav Maga alapítója a német megszállás elől 1940-ben menekült el Pozsonyból, hogy Palesztinába szökjön. Boxolóként kezdte pályafutását.

Brit fennhatóság alatt hacolt Dél-Afrikában a Szabad Cseh Légió csapataiban, majd 1942-ben felszerelt Izrael állam fegyveres szervezetének, a Haganah-nak a kötelékébe. Ezen idő alatt a brit fegyveres erők oktatói képezték ki a Haganah tagjait a fegyveres harcra és kézitusára.

A brit oktatóktól Imi Defendo-t tanult, így ezen tudás valószínűsíthetően a későbbi Krav Maga megalkotásának alapja volt. 1944-től kezdődően már Imi is részt vett a Haganah, Palmach, Pal-yam katonáinak és számos rendőr kiképzésében.

1948-at követően megalakult az IDF, az Izraeli Védelmi Erők, a britek kivonultak a már megalakult zsidó állam területéről és a két rendszer szétválásáról is ekkortól beszélhetünk. Imi folytatta munkáját, mint Krav Maga és erőnléti kiképző, 20 évvel később pedig, miután leszerelt, rendszerét civilek számára is elérhetővé tette. Jelenleg minden 18 éves fiú 3 évre, minden 18 éves lány 21 hónapra vonul be az IDF-hez, ahol máig a Krav Maga képezi a hivatalos közelharc-, önvédelmi- és taktikai rendszert.

További információért látogass el a www.kravmaga.hu-ra

Class
Class
Class
Class
Class
Class
Class
Class
Class